珍愛分享 ~ Mr. & Mrs. H 巨型耀眼的枕形鑽石戒指 | WILLS JEWELLERY

珍愛分享 ~ Mr. & Mrs. H 巨型耀眼的枕形鑽石戒指

0 留言

首先恭喜Mr. H求婚成功!!衷心祝願 Mr. H & Mrs. H 白頭到老、永結同心!當初幫這對年輕夫婦預備鑽石的時候,沒有考慮Cushion枕形鑽石,原因是他們覺得Cushion切割比較厚身,令整顆鑽石睇起來面較細、唔抵買。不過世事無絕對,店主剛好在倉庫見到一粒3卡半、薄切,台面有足足4卡咁大粒、顏色仲係要D色,於是膽粗粗試下介紹給Mr. H & Mrs. H。

會面當日雖然有數粒鑽石讓他們選擇,Mrs. H一睇到這粒Cushion鑽石就即刻心心眼、一見鐘情,最後當然二話不說揀選了這粒精選中的精選了。咁大粒又白淨的鑽石只需要簡單四爪戒指,已經足以將鑽石本身固有的閃爍璀璨展現出來!
 
Mr. H達成使命後,好有心咁回了一幅求婚照俾我地,相中除了兩口子雙手緊緊牽著、戴住巨型求婚鑽戒外之外,連柴犬仔都被這巨鑽吸引著!真係戥佢哋開心!

Photography by Susanna Yeung @susannayeung.photography


返回 Blog

留下意見

請注意,留言需要審核才可刊登